Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Trafiklotteriet. Om du inte hittar svar på det du undrar över, kontakta vår kundservice så skall vi se till att svara på dina frågor.

Vem äger Trafiklotteriet?

Trafiklotteriet ägs av NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande. Överskott från lotteriet går till deras arbete för en säkrare trafik i Sverige.

Hur länge har Trafiklotteriet funnits?

Lotteriet startades 2009.

Vem kan gå med i lotteriet?

Alla som fyllt 18 år och är folkbokförda i Sverige kan vara med i lotteriet.

Hur går jag med?

Du går med genom att fylla i formuläret här eller kontakta vår kundservice så hjälper de dig. Efter att du gått med kommer du inom kort få ditt första lottutskick, det innehåller ditt lottbevis samt din första faktura.

Vad kostar en lott?

En lott i Trafiklotteriet kostar 40 kr per vecka, lotten faktureras månadsvis och man betalar för fyra eller fem veckor i taget beroende på hur många veckor det är i aktuell månad. Betalar du med faktura tillkommer aviavgift om 15 kronor. Den kan du enkelt undvika genom att istället betala via Autogiro. Ansökan om Autogiro gör du här.

Vilken är högsta vinsten i veckodragningarna?

Högsta vinsten i Trafiklotteriet är 2 000 000 kronor. Vinstsumman bestäms genom en så kallad fördelningsdragning som genomförs hos Trafiklotteriet. Vinnaren får välja en av 100 möjliga skraplotter, och sedan skrapa fram sin vinstsumma. I fördelningsdragningen är man garanterad 50 000 kronor men kan vinna upp till 2 000 000 kronor.

Kan jag delta med min personliga registreringsskylt?

Du kan delta med den underliggande registreringsskylten men inte med din personliga. Visste du att din personliga skylt redan bidrar till trafiksäkerheten? En stor del av den avgift du betalat för den används nämligen för trafiksäkerhetsåtgärder.

Hur många lotter kan jag ha?

Du kan delta med som mest åtta lotter per spelomgång och person. Om du köper lotter på kredit kan du maximalt ha 3 betalda lotter per vecka.

Vilken registreringsskylt kan jag delta med?

Lotteriet bygger på samma logik som svenska registreringsskyltar men har ingen övrig koppling till bilregister. Du väljer själv vilket registreringsnummer du vill delta med, och du behöver inte heller äga fordonet som skylten hör till utan väljer helt fritt. Tänk på att bokstäverna I, Q, V, Å, Ä, Ö och 91 stycken bokstavskombinationer inte finns på svenska registreringsskyltar och därmed ej heller går att registrera i Trafiklotteriet.

De nya skyltarna med en bokstav sist i skylten kan delta genom en omräkningstabell. Du deltar alltså med ett nummer som sista tecken. Se omräknings tabell: Nya nummerplåtar

Finns det någon bindningstid på min lott?

Trafiklotteriet är ett prenumerationslotteri och du deltar tills vidare, men bara så länge du själv vill. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att kontakta kundservice. Betalar du i efterskott måste du betala för de dragningar som dina lotter redan deltagit i när du avslutar din prenumeration. Detta kan även gälla dragningar som ännu inte presenterats.

Hur vet jag om jag vunnit?

Trafiklotteriet erbjuder vinstbevakning till alla kunder, det betyder att vi kontaktar alla vinnare via brev eller telefon. Varje fredag publiceras veckans vinnare här på hemsidan. En komplett vinnarlista skickas även med nästkommande månadsbrev i mitten av varje månad.

När får jag min vinst?

När du vinner betalas dina vinstpengar ut 3-6 veckor efter att vinsten publicerats. De betalas ut till dig via en utbetalningsavi. Betalar du via Autogiro betalas pengarna ut till det kontot du angivit.

Var hittar jag vinstplanen?

Vinstplanen hittar du här. Från och med 30/12-2019 gäller en ny vinstplan allt om den hittar du här: Vinstplan 2020

Hur många lotter deltar i veckodragningarna?

Trafiklotteriet har tillstånd för och genomför varje veckodragning med 20 000 lotter. Av de 20 000 lotterna drar vi varje vecka ett antal vinster.

Från och med 30/12 -2019 deltar endast betalda lotter i dragningen. Alla möjliga kombinationer kan dock dras i lotteriet, därför kan lottnummer som inte är betalt och deltar i lotteriet dras som vinnarnummer.

Vad är en fördelningsdragning?

Fördelningsdragning är något man får delta i när man vinner högvinsten. Då får du som vinnare komma till Trafiklotteriet och genomföra ytterligare en dragning. Du får av 100 skraplotter välja en och sedan skrapa fram tre lika belopp, vilket då blir din vinstsumma. I fördelningsdragningen är du garanterad en vinst om 50 000 kronor, men kan vinna ända upp till 2 000 000 kronor. Fördelningsdragningen görs under tillsyn av lotteriinspektionen. I jackpotten är högsta vinsten 5 000 000 kronor.

Vad är Jackpottchansen?

Jackpottchansen är en extradragning som görs en gång per år där du har chans att vinna upp till 5 000 000 kronor. För varje vecka som du betalar och deltar med din lott i Trafiklotteriet får du också en lott i den årliga Jackpottchansen. Betalar du din lott i 12 veckor har du alltså 12 lotter med i Jackpottchansen. Jackpottchansen pågår under ett helt år och dragningen genomförs i slutet av året.

Hur stor är vinstandelen i lotteriet?

40 % går tillbaka till spelarna i form av vinster.

Var hittar jag de allmänna villkoren?

Klicka på länken för att läsa de allmänna villkoren.

Allmänna reklamationsnämnden

Kontakta vår kundservice om du har några klagomål. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt klagomål kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Allmänna Reklamationsnämnden är en nämnd för alternativ tvistlösning.

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm

Hemsida: www.arn.se

För gränsöverskridande e-handel se EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösning

(http://ec.europa.eu/consumers/odr/).